Ingredienser - BODY MEAL

Ingredienser

Vi har to helt enkle krav til vores ingredienser: Kvalitet og Biotilgængelighed

Vi fremstiller i Danmark af økologiske råvarer fra hele verden og af organisk bundne vitaminer og mineraler. Det har vi valgt for at sikre størst mulig biotilgængelighed: Optagelse i tarmen, passering til blodet og til sidst transportering til cellerne.

Fordi vi stiller krav, opfylder vores ingredienser alle grænseværdier for tungmetaller og pesticidrester.

Frysetørret Grønt

Alfalfa
Alfalfa (Lucerne) er en fælles plante fra ærtfamilien. Alfalfa er et af de ældste og mest dyrkede afgrøder i historien. Planten indeholder organisk bundne mineraler og vitaminer, essentielle aminosyrer, protein og fiber.
Bukkehornsfrø
Bukkehornsplanten er en urteplante, som stammer fra ærteblomstfamilien. Den vokser i Mellemøsten, Indien, Sydøsteuropa og Nordafrika. De små frø fra bukkehornsplanten, er ofte en fast bestanddel i karry-blandinger og indeholder naturlige stoffer som aminosyrer, fibre, mineraler og vitaminer.
Chlorella
Chlorella er en spiselig grøn ferskvandsalge med et højt indehold af klorofyl, der er med til at give planten dens fine grønne farve. Chlorella er også kendt som ”den grønne perle”. Indeholder proteiner, vitaminer og mineraler.
Brændenælde
Brændenælde er en urt, som trives godt på næringsrige jorde. Den vokser vildt mange steder i Danmark og bladene – eller topskuddene – indeholder mange vitaminer og mineraler.
Hvedegræs
Hvedegræs er de første spirende blade af hvedeplanten – de første græsstrå. De vokser i det meste af Europa og USA og indeholder klorofyl, aminosyrer, vitaminer og mineraler samt enzymer.
Spirulina
Spirulina er også en spiselig grøn ferskvandsalge. Den trives i lavt alkaliske farvande, som ferskvandsdamme, floder og søer og helst i moderate temperaturer. Indeholder klorofyl og proteiner
Grønkål
Grønkål er en varietet af havekål og har et højt indhold af kostfibre og vitaminer.

Agerpadderok

Agerpadderok er en forhistorisk plante, der vokser naturligt i store dele af verden, og som trives tæt på vandkilder. Agerpadderok er rig på mineraler, særligt organisk silicium.
Byggræs
Byggræs er basisk og fra naturens side glutenfri. Byggræs høstes fra bladene, som indeholder proteiner og vitaminer, som har højere næringsværdi, hvis det høstes tidligt.

Planteproteiner

Ært
Ært er de umodne frø af planten Pisum Sativum. Det kølige sommerklima i Danmark er ideelt til dyrkningen og er derfor kendt for den gode kvalitet. Ært er en kilde til både protein, kostfibre og vitamin C + K.
Ris
Brune ris – som er fuldkornsris – indeholder flere kostfibre, vitaminer og mineraler sammenlignet med hvide polerede ris og parboiled ris, og er også mere proteinrige, end andre typer ris.
Hamp
Hamplanten, som bruges til at udvinde hampefrøolie og hampeprotein, indeholder ikke euforiserende stoffer i nævneværdig grad. Derimod indeholder den essentielle aminosyrer og proteiner.
Vitaminer & Mineraler
Vitamin A
Vitamin A bidrager til at vedligeholde hud og slimhinder og til at opretholde et normalt syn. Vitamin A spiller også en rolle i cellespecialiseringsprocessen og bidrager til immunsystemets normale funktion og til en normal omsætning af jern.
Vitamin D
Vitamin D bidrager til immunsystemets normale funktion og spiller en rolle i kroppens celledelingsproces og hjælper til et normalt calciumindhold i blodet. Understøtter en normal muskelfunktion vedligeholdelse af normale knogler og tænder.
Vitamin E
Vitamin E bidrager til at beskyttelse af cellerne mod oxidativt stress.
Oxidativt stress kan opstå, når kroppens indhold af antioxidanter er for lavt i forhold til antallet af frie radikaler i kroppen.
Vitamin C
Vitamin C bidrager til at vedligeholde immunsystemets normale funktion under og efter intensiv fysisk træning. Vitaminet bidrager også til normal kollagen-dannelse, som har betydning for normalt fungerende blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder. Indgår også i kroppens normale energiproduktion.
Niacin
Niacin tilhører gruppen af B-vitaminer og er en fællesbetegnelse for nicotinamid og nicotinsyre. Niacin hjælper til et normalt energistofskifte og til at vedligeholde hud og slimhinder og medvirker til nervesystemets normale funktion og til en normal psykologisk funktion.
Vitamin B6
Bidrager til et normalt immunforsvar og et normalt nervesystem. Hjælper til en normal dannelse af røde blodlegemer, et normalt energistofskifte, normale psykologiske funktioner, kroppens normale cysteinsyntese og hormonbalance. Bidrager også til at reducere træthed og udmattelse, og til at regulere hormonaktiviteten.
Folsyre
Folsyre, også kaldet folat, tilhører gruppen af B-vitaminer. Folsyre spiller en rolle i celledelingsprocessen og bidrager til en normal omsætning af homocystein (aminosyre) og en normal aminosyresyntese. Folat hjælper også til normal bloddannelse og til at mindske træthed og udmattelse.
Calcium
Calcium er et mineral, der bidrager til fordøjelsesenzymernes normale funktion og til et normalt energistofskifte. Mineralet spiller også en rolle i celledelings- og specialiseringsprocessen, og er nødvendigt for vedligeholdelse af normale knogler og tænder.
Magnesium
Et mineral der indgår i en række biokemiske reaktioner i kroppen. Magnesium bidrager til at mindske træthed og udmattelse, og hjælper til en normal funktion af nervesystemet samt en normal psykologisk funktion. Bidrager desuden til et normalt energistofskifte, en normal muskelfunktion og til at vedligeholde normale knogler.
Kalium
Kalium er et mineral, der hjælper til at vedligeholde et normalt blodtryk og bidrager til en normal muskelfunktion. Kalium bidrager også til nervesystemets normale funktion.
Zink
Zink bidrager til et normalt syre-base-stofskifte, til en normal proteinsyntese og dna-syntese + en normal kognitiv funktion. Zink bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress samt hjælper til en normal omsætning af makronæringsstoffer, fedtsyrer og vitamin A. Hjælper til at vedligeholde et normalt testosteronniveau i blodet og bidrager til en normal frugtbarhed og reproduktion.
Kobber
Kobber er et mineral, der bidrager til at vedligeholde et normalt bindevæv, til at beskytte kroppens celler mod oxidativt stress og til en normal jerntransport i kroppen. Kobber bidrager også til en normal pigmentering af huden og til et normalt energistofskifte.
Mangan
Mangan indgår i forskellige af kroppens enzymer og bidrager bl.a. til et normalt energistofskifte og til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. Mangan har også betydning for dannelse af normalt bindevæv og bidrager til at vedligeholde normale knogler.
Selen
Selen bidrager til en normal skjoldbruskkirtelfunktion og en normal sædcelledannelse. Bidrager også til at vedligeholde hår og negle og beskytter kroppens celler mod oxidativt stress.

Næringsindhold

Smag på Vegan Power Meal